Boko CRM

Pri izdelavi Boko CRM sistema smo se opirali predvsem na to, da njegova uporaba zadovolji čim širšo skupino uporabnikov/različnih podjetij. Je kolikor se da vsestranski in razdeljen na štiri glavne sklope. To so podatkovni del, organizator, poročila in sklop poslovanje. V teh razdelkih uporabnik najde razne module, ki jih lahko uporabi pri delu s svojimi strankami, pa naj bo to vnos sledi/stranke/kontakta, dodajanje priložnosti/projekta/nalog, beleženje dogodkov/porab časa/klicev/napak in reklamacij. Poleg tega ima možnost dodajanja opravkov posameznim uporabnikom, vnašanja njihovih  odsotnosti (bolniške, dopusti, …) in pregled vseh opravil na dnevnem, tedenskem ali mesečnem urniku po posameznih uporabnikih.

Med poročili trenutno uporabniki sistema lahko pregledujejo porabe časa po strankah ali uporabnikih, naloge dogodke in klice in si izpišejo stranke s katerimi so se v določenem obdobju ukvarjali. Vse te izpise je možno poleg tega pretvoriti tudi v pdf.

Uporabnik v sistemu najde tudi podporo za izdelavo izpis in urejanje potnih nalogov.

This entry was posted in CRM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>